Mosa tegels

Mosa tegelsOver Mosa

Koninklijke Mosa bv werd in 1883 opgericht door Louis Regout, geboren in een beroemde familie van industriëlen uit Maastricht. Van oorsprong vervaardigde de Mosa fabriek porselein, dat nu nog steeds geliefd is onder fervente verzamelaars. In 1888 werd begonnen met de productie van keramische wandtegels.

Over Mosa tegels

Inmiddels heeft Mosa al bijna 130 jaar ervaring als tegelproducent. Het bedrijf beperkt zich al lang niet meer tot wandtegels; intussen behoren ook tegels voor vloeren, gevels en terrassen tot de portefeuille van Mosa. Jaarlijks verlaat circa zes miljoen vierkante meter aan tegels de fabrieken in Maastricht, om te worden gedistribueerd in dertig landen op vier continenten. Mosa tegels onderscheiden zich door hun uitzonderlijke kwaliteit. Ook worden zij geprezen vanwege het hoge esthetische niveau en duurzame ontwerp- en productieproces.

Duurzaamheid

In 2011 werd Mosa benoemd tot officiële Cradle to Cradle®-organisatie. Cradle to Cradle (C2C) is een designconcept, waarvan de naam staat voor ‘van wieg tot wieg’. Deze benadering overstijgt het klassieke ‘cradle to grave’-model (‘van wieg tot graf’), waarbij recycling niet optimaal is en elk product uiteindelijk afval zal worden. Binnen de C2C-benadering bestaat afval niet: elk product wordt beschouwd als de grondstof voor een nieuwe product. Grondstoffen worden dus oneindig hergebruikt. Mosa past de C2C-benadering toe op vijf aspecten van het fabricageproces: zuivere grondstoffen, optimale recycling, waterbeheer, energiebeheer en sociale omstandigheden. Mosa beschikt voor nagenoeg alle wand- en vloertegels over Cradle to Cradle Silver-certificaten. Mosa tegels zijn dus gegarandeerd duurzaam geproduceerd.

Meer over Mosa en Cradle to Cradle →

Sterdealer van Mosa

Troost Tegelzetters is er trots op sterdealer van Mosa te mogen zijn. Dit houdt in dat wij alles uit de portefeuille van dit gerenommeerde merk mogen leveren, waaronder alle tegels. Bovendien zorgen onze tegelzetters voor vakkundig tegelwerk in de Zaanstreek en ver daarbuiten. Neem voor meer informatie over het actuele assortiment Mosa tegels contact op met Troost Tegelzetters, of bezoek onze showroom in Oostzaan.

© Copyright 2017 Searchtrends | Privacy | Disclaimer
Tegelwerk Zaanstreek | Mosa tegels